Allt om visningarna

Flimmer leverera biosalongen under stjärnorna till dig

Utomhusbion är för alla

Alla är välkomna på utomhusbion, stora som små! Ingen av filmerna har 15 års gräns och kan därför ses av alla vilket gör utomhusbion till ett perfekt evenemang för hela familjen. Tänk på att inte släppa iväg minderåriga själva på visningarna då filmerna ibland kan sluta sent på kvällen. 

Filmval

Årets filmer har röstats fram genom omröstning på Facebook, av Flimmers styrelse och elever från Kungsgårdsgymnasiet. Resultatet är en skön mix av storslagna Hollywoodfilmer, prisbelönade kvalitetsfilmer från det senaste bioåret och klassiker.  Dessutom satsar Flimmer i år på att visa förfilmer gjorda av filmare från Östergötland.

Entré och lotteri

Flimmer Utomhusbio är gratis att besöka. På plats får du gärna skänka en peng eller köpa lotter, allt går oavkortat till den ideella Filmföreningen Flimmer som gör utomhusbion. I lotteriet kan man vinna fina priser som bio- och konsertbiljetter. Dragningen sker i pausen som är i mitten av filmen.

Samarbeten

Flimmer samarbetar med en rad företag, organisationer och myndigheter för att skapa utomhusbion. Vi jobbar ständigt med att förbättra visningstekniken och servicen på plats. Tillsammans med polisen och kommunstödda föreningen Back Up ser vi till att utomhusbion är ett trevligt och säkert evenemang att besöka.

Försäljning och förtäring

På utomhusbion säljs dryck, godis och snacks. Köp gärna något så stödjer du Filmföreningen Flimmer. Du får såklart även ta med egen picknickkorg. Tänk på att respektera andra när det gäller t.ex. rökning och mobiltelefoner. Släng gärna skräp i papperskorgarna på området. 

Visningstid

Filmerna börjar efter solens nedgång och därför är starttiderna vid varje film ungefärliga. Kom gärna i god tid och ta en plats eftersom det ibland kan vara flera hundra personer på en visning. Mitt i filmvisningen är det en paus på ca 5-10 minuter för toalettbesök och lottdragning. 

Väder

Ett tips är att ha varma kläder med sig på visningarna då det kan bli kallt när solen går ner. Även myggstift kan vara bra att ha. Flimmer kör filmen även om det regnar så kom då med paraply och regnrock. 

Toalett

Toalett finns på området, och är upplåst under utomhusbiokvällarna.

Vi hoppas att ni ska få en fantastisk filmupplevelse i sommarnatten!

© Copyright 2019, Filmföreningen Flimmer