Flimmer

Filmföreningen Flimmer har sitt säte i Norrköping och startade 1954 som en filmstudio. Idag, 60 år senare omfattas verksamheten av Norrköping Filmfestival, utomhusbio i Norrköping och Sveriges största utomhusbioturné.

Sedan 1999 har tusentals personer besökts den årliga Norrköping Filmfestival. Under oktober förgylls hösten av festivalen med cirka 100 Sverigepremiärer och utländska filmer som aldrig annars skulle visas i Norrköping eller ens Sverige. Under juli och augusti arrangeras utomhusbio i Norrköping. Gratis film under stjärnhimlen är ett mycket populärt kulturevenemang och utomhusbion är föreningens mest välbesökta evenemang.

Sedan 2004 erbjuder Flimmer utomhusbio även på andra orter i Sverige. Utomhusbioturnén har satt Flimmer på kartan hos ännu fler.

Genom vår verksamhet skapas dynamiska mötesplatser för filmbesökare, filmskapare och filmer. Vi sprider filmupplevelser från hela världen till nyfikna och filmintresserade människor i alla åldrar. Våra verksamheter är personliga och professionella med upplevelser som berör. Varje besökare skapar sin egen festival eller utomhusbio. Det vi erbjuder är en plattform för möten mellan människor och film. Flimmer säljer inte bara upplevelser på duken, utan också utanför salongen och innan visningen. 

Flimmer utvecklar det vi är bra på. Vi ska skapa nätverk och utveckla vår verksamhet så att den på flera områden är ledande i Sverige. Med hjälp av sponsorer, ideellt arbetande och volontärer sprider Flimmer nöje och kultur till Norrköpingsborna och hela landet.

Årsredovisning2018.pdf

© Copyright 2019, Filmföreningen Flimmer