Så funkar det

När du och Flimmer kommit överens om alla praktiska detaljer kring visningen och när du som arrangör sagt okej till orderbekräftelsen (se mer information om detta under Bokning och priser) så är det dags att förbereda sig inför visningen. Du som arrangör marknadsför och ordnar med visningsplatsen och vi på Flimmer tillsätter personal och ordnar med utrustning. Sedan kommer det vi alla väntar på-dagen för utomhusbio!

Flimmers två tekniker anländer till spelplatsen 3-4 timmar innan publikinsläpp. Där möter arrangören upp och berättar för Flimmers personal var duken ska stå, var det finns el och annat för att riggningen ska kunna gå så snabbt och smidigt som möjligt. Riggning av utomhusbioanläggningen tar ca 3 timmar om inget oväntat inträffar.

Efter det börjar publiken komma och nu är det fritt för dig som arrangören att visa reklam, förfilm, sälja popcorn och läsk eller spela musik fram till filmen ska börja. Kvällens film har Flimmers personal med sig och de stämmer av med arrangör vid avtalad starttid om det är mörkt nog att börja filmen. 

Sedan visas filmen och efter det riggar Flimmers personal ner anläggningen och beger sig hemåt. Att rigga ner tar ca 1-2 timmar. 

Mer information om hur allt går till får du i vår arrangemangsspecifikation som skickas vid intresse. 

Sammanfattning om hur det går till:

  • Steg 1: Du kontaktar eller kontaktas av Flimmer där du får information om utomhusbio samt prisuppgift.
  • Steg 2: Du funderar på om utomhusbio är något för dig och återkommer med besked till Flimmer. Förhoppningsvis vill du ha en visning och då bestämmer vi ett datum och gör en preliminär bokning.
  • Steg 3: Du och Flimmer håller en nära kontakt och bestämmer film, plats, datum, tid m.m. för visningen.
  • Steg 4: Flimmer skickar en orderbekräftelse och du ger ditt okej på denna.
  • Steg 5: Flimmer kommer till din stad och visar filmen. 
  • Steg 6: Flimmer skickar faktura för visningen.

© Copyright 2019, Filmföreningen Flimmer