Fame

18 Juli, Refvens Grund

På New York City High School tränas studenterna i dans, sång och skådespeleri. De tänjer sina gränser till max för att lyckas i den stenhårda artistvärlden.

Läs mer

Solsidan

8 Augusti, Norrköping Konstmuseum

"Solsidan" är en av Sveriges populäraste komediserier tar steget till vita duken.

Läs mer

Thor: Ragnarök

13 Augusti, Navestad

Den mäktige Oden tycker att hans son Thor måste lära sig ödmjukhet och låter honom återfödas i den handikappade Dr. Donald Blakes mänskliga skepnad, utan minnen om sitt förflutna.

Läs mer

Röjar-Ralf

14 Augusti, Hageby

Det här animerade äventyret är en helgalen resa i videospelsvärlden tillsammans med Röjar-Ralf som är videospelets skurk men helst av allt vill bevisa att han kan vara snäll.

Läs mer

Vaiana

14 Augusti, Hageby

I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö.

Läs mer

Jumanji: Welcome to the Jungle

14 Augusti, Hageby

Fyra tonåringar upptäcker ett gammalt tv-spel de tidigare aldrig hört talas och blir snabbt fängslade av spelets djungelmiljöer. Genom en förtrollad spelkonsoll sugs de fyra vännerna in i den farofyllda världen Jumanji.

Läs mer

Black Panther

16 Augusti, Marielund

I Marvel's "Black Panther" får vi följa T'Challa som efter mordet på sin far i "Captain America: Civil War" åker tillbaka till sitt hemland, det isolerade men teknologiskt avancerade afrikanska landet Wakanda, för att ta plats på tronen som kung.

Läs mer

Grottmannen Dug

25 Augusti, Arbis Bar & Salonger

Nytt från skaparna av Wallace & Gromit. Den modige grottmannen Dug försöker tillsammans med sin bästa vän Hognob och deras stam rädda sina hem mot den mäktige och ondskefulle Lord Nooth.

Läs mer

Ted - För kärlekens skull

25 Augusti, Arbis Bar & Salonger

"Ted - För kärlekens skull" är filmen om Ted Gärdestad, en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. 

Läs mer

Star Wars: The Last Jedi

25 Augusti, Arbis Bar & Salonger

Här fortsätter den episka Skywalker-sagan när hjältarna från The Force awakens ansluter sig till de galaktiska legenderna i ett storslaget äventyr som avslöjar Kraftens uråldriga mysterier och chockerande sanningar från det förflutna.

Läs mer
     

Se föregående års program här nedan:

Programtidning och Facebook event kommer snart!

OBS! Utomhusbion är gratis så ingen behöver eller kan boka biljett till visningarna. Det är bara att komma och njuta av filmen!

Allt om visningarna

Flimmer leverera biosalongen under stjärnorna till dig

Utomhusbion är för alla

Alla är välkomna på utomhusbion, stora som små! Ingen av filmerna har 15 års gräns och kan därför ses av alla vilket gör utomhusbion till ett perfekt evenemang för hela familjen. Tänk på att inte släppa iväg minderåriga själva på visningarna då filmerna ibland kan sluta sent på kvällen. 

Filmval

Årets filmer har röstats fram genom omröstning på Facebook, av Flimmers styrelse och elever från Kungsgårdsgymnasiet. Resultatet är en skön mix av storslagna Hollywoodfilmer, prisbelönade kvalitetsfilmer från det senaste bioåret och klassiker.  Dessutom satsar Flimmer i år på att visa förfilmer gjorda av filmare från Östergötland.

Entré och lotteri

Flimmer Utomhusbio är gratis att besöka. På plats får du gärna skänka en peng eller köpa lotter, allt går oavkortat till den ideella Filmföreningen Flimmer som gör utomhusbion. I lotteriet kan man vinna fina priser som bio- och konsertbiljetter. Dragningen sker i pausen som är i mitten av filmen.

Samarbeten

Flimmer samarbetar med en rad företag, organisationer och myndigheter för att skapa utomhusbion. Vi jobbar ständigt med att förbättra visningstekniken och servicen på plats. Tillsammans med polisen och kommunstödda föreningen Back Up ser vi till att utomhusbion är ett trevligt och säkert evenemang att besöka.

Försäljning och förtäring

På utomhusbion säljs dryck, godis och snacks. Köp gärna något så stödjer du Filmföreningen Flimmer. Du får såklart även ta med egen picknickkorg. Tänk på att respektera andra när det gäller t.ex. rökning och mobiltelefoner. Släng gärna skräp i papperskorgarna på området. 

Visningstid

Filmerna börjar efter solens nedgång och därför är starttiderna vid varje film ungefärliga. Kom gärna i god tid och ta en plats eftersom det ibland kan vara flera hundra personer på en visning. Mitt i filmvisningen är det en paus på ca 5-10 minuter för toalettbesök och lottdragning. 

Väder

Ett tips är att ha varma kläder med sig på visningarna då det kan bli kallt när solen går ner. Även myggstift kan vara bra att ha. Flimmer kör filmen även om det regnar så kom då med paraply och regnrock. 

Toalett

Toalett finns på området, och är upplåst under utomhusbiokvällarna.

Vi hoppas att ni ska få en fantastisk filmupplevelse i sommarnatten!

Sponsorer

Filmföreningen Flimmer erbjuder företag och organisationer att förknippas med ett starkt varumärke i Norrköping och Östergötlands kulturella sfär. Genom att sponsra  Norrköping Filmfestival och utomhusbion stödjer du ett rikt kulturliv, inte bara i Norrköping utan även i regionen. Utomhusbion stärker inte bara Östergötlands kulturella utbud utan bidrar även till att göra Östergötland till en konkurrenskraftig region att leva och verka i.

Utöver exponeringen och synligheten under Norrköping Filmfestival och utomhusbion i Norrköping, erbjuder vi även aktiviteter i form av filmvisningar, biljettpaket med mera. Inför varje festival bjuds sponsorer och samarbetspartners in till en speciell kväll med förhandsvisning av en stor biofilm och mingel i skön atmosfär. Norrköping Filmfestival och utomhusbion i Norrköping har båda en bred och trogen publik eftersom film är något som berör och tilltalar de flesta människor.

Läs mer om vårt exponeringserbjudande

Mer information kommer inom kort. 

© Copyright 2018, Filmföreningen Flimmer