Fantastiska vidunder och var man...

13 Juli, Frinavets fritidsgård

Den 70-åriga änklingen Ben har upptäckt att livet som pensionär inte alls är som han tänkt det och han ger sig in i leken igen.

Läs mer

The Notebook

16 Juli, Hallarna

Johnny Depp spelar huvudrollen i John Waters anarkistiska och omåttliga musikal om ungdomsbrottslingar.

Läs mer

Kyss mig

28 Juli, Saliga Munken

Tonåringarna Danny (John Travolta) och Sandy (Olivia Newton-John) tillbringar sitt sommarlov med att bli kära.

Läs mer

Dröm vidare

29 Juli, Saliga Munken

Team America får veta att en maktgalen diktator säljer massförstörelsevapen till terrorister, tar de genast på sig uppdraget att rädda världen.

Läs mer

100 steg från Bombay till Paris

3 Augusti, Tyska Torget

Ove är kvarterets vresige ordningsman som avsatts som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i.

Läs mer

Legenden om Tarzan

8 Augusti, Klockaretorpet

Återupplev äventyret och magin i en av tidernas mest älskade filmer, E.T. The Extra-Terrestrial.

Läs mer

Zootropolis

10 Augusti, Norrköpings Konstmuseum

Moonrise Kingdom utspelar sig under ett scoutläger sommarlovet 1965. Två unga turturduvor har träffats ett år tidigare och ingått en hemlig pakt.

Läs mer

Into the wild

16 Augusti, Parkeringshuset Ankaret

Fucking Åmål handlar om några ungdomar i småstaden Åmål. Om man inte har sett filmen Fucking Åmål är det hög tid.

Läs mer

Förfilm: På väg

30 Augusti, Sydvallen i Hageby

Fredrik och Magnus Gerttens kommande Zlatan-dokumentär är berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev “Ibra” med en hel värld.

Läs mer

Förfilm: Repetitioner

5 September, Lejongropen i Folkparken

Star Wars: The Force Awakens, är den sjunde filmen i Star Wars och den första i Star Wars uppföljaren trilogin.

Läs mer
   

 

Se föregående års program här nedan:

Bläddra i programtidningen här! 

OBS! Utomhusbion är gratis så ingen behöver eller kan boka biljett till visningarna. Det är bara att komma och njuta av filmen!

Allt om visningarna

Flimmer leverera biosalongen under stjärnorna till dig

Utomhusbion är för alla

Alla är välkomna på utomhusbion, stora som små! Ingen av filmerna har 15 års gräns och kan därför ses av alla vilket gör utomhusbion till ett perfekt evenemang för hela familjen. Tänk på att inte släppa iväg minderåriga själva på visningarna då filmerna ibland kan sluta sent på kvällen. 

Filmval

Årets filmer har röstats fram genom omröstning på Facebook, av Flimmers styrelse och elever från Kungsgårdsgymnasiet. Resultatet är en skön mix av storslagna Hollywoodfilmer, prisbelönade kvalitetsfilmer från det senaste bioåret och klassiker.  Dessutom satsar Flimmer i år på att visa förfilmer gjorda av filmare från Östergötland.

Entré och lotteri

Flimmer Utomhusbio är gratis att besöka. På plats får du gärna skänka en peng eller köpa lotter, allt går oavkortat till den ideella Filmföreningen Flimmer som gör utomhusbion. I lotteriet kan man vinna fina priser som bio- och konsertbiljetter. Dragningen sker i pausen som är i mitten av filmen.

Samarbeten

Flimmer samarbetar med en rad företag, organisationer och myndigheter för att skapa utomhusbion. Vi jobbar ständigt med att förbättra visningstekniken och servicen på plats. Tillsammans med polisen och kommunstödda föreningen Back Up ser vi till att utomhusbion är ett trevligt och säkert evenemang att besöka.

Försäljning och förtäring

På utomhusbion säljs dryck, godis och snacks. Köp gärna något så stödjer du Filmföreningen Flimmer. Du får såklart även ta med egen picknickkorg. Tänk på att respektera andra när det gäller t.ex. rökning och mobiltelefoner. Släng gärna skräp i papperskorgarna på området. 

Visningstid

Filmerna börjar efter solens nedgång och därför är starttiderna vid varje film ungefärliga. Kom gärna i god tid och ta en plats eftersom det ibland kan vara flera hundra personer på en visning. Mitt i filmvisningen är det en paus på ca 5-10 minuter för toalettbesök och lottdragning. 

Väder

Ett tips är att ha varma kläder med sig på visningarna då det kan bli kallt när solen går ner. Även myggstift kan vara bra att ha. Flimmer kör filmen även om det regnar så kom då med paraply och regnrock. 

Toalett

Toalett finns på området, och är upplåst under utomhusbiokvällarna.

Vi hoppas att ni ska få en fantastisk filmupplevelse i sommarnatten!

Sponsorer

Filmföreningen Flimmer erbjuder företag och organisationer att förknippas med ett starkt varumärke i Norrköping och Östergötlands kulturella sfär. Genom att sponsra Flimmer utomhusbio och Norrköping filmfestival Flimmer stödjer du ett rikt kulturliv, inte bara i Norrköping utan även i regionen. Utomhusbion stärker inte bara Östergötlands kulturella utbud utan bidrar även till att göra Östergötland till en konkurrenskraftig region att leva och verka i.

Utöver exponeringen och synligheten under Norrköping filmfestival Flimmer och Flimmer Utomhusbio i Norrköping, erbjuder vi även aktiviteter i form av filmvisningar, biljettpaket med mera. Inför varje festival bjuds sponsorer och samarbetspartners in till en speciell kväll med förhandsvisning av en stor biofilm och mingel i skön atmosfär. Norrköping filmfestival Flimmer och utomhusbion i Norrköping har båda en bred och trogen publik eftersom film är något som berör och tilltalar de flesta människor.

Läs mer om vårt exponeringserbjudande

Mer information kommer inom kort. 

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer