Fantastiska vidunder och var man...

12 Juli, Folkparken

"Fantastiska vidunder och var man hittar dem" är en fristående uppföljare till Harry Potters äventyr, skriven av J.K Rowling.

Läs mer

The Notebook

13  Juli, Folkparken

Ett romantiskt och vackert drama om den tålmodiga och slitstarka kraften hos kärleken och om historier om mirakel.

Läs mer

Kyss mig

14 Juli, Folkparken

Kyss mig är en storslagen och romantisk kärlekshistoria som får oanade konsekvenser för alla inblandade.

Läs mer

Dröm vidare

15 Juli, Folkparken

Dröm vidare är en coming of age historia om vuxna kvinnor, en lika verklighetsnära som drömsk film om vänskap, lojalitet och klass.

Läs mer

100 steg från Bombay till Paris

16 Juli, Skärblacka

Feelgood komedi regisserad av Lasse Hallström - baserad på den bästsäljande boken "En fransk curry" av Richard Morais.

Läs mer

Legenden om Tarzan

18 Juli, Navestad Ringdansen

Tarzan är  inbjuden att åka tillbaka till Kongo som ett sändebud åt parlamentet, omedveten om att han bara är en bricka i ett dödligt spel av girighet och hämnd.

Läs mer

Zootropolis

19 Juli, Hageby

Från Walt Disney Animation Studios kommer ett filmäventyr som utspelar sig i den moderna däggdjursmetropolen Zootropolis.

Läs mer

Into the wild

21 Juli, Ljura

22-årige Christopher McCandless bestämmer sig för att vända sitt priviligerade liv ryggen och ge sig ut i vildmarken. Det han får uppleva förändrar honom för alltid.

Läs mer
 
     

Se föregående års program här nedan:

Bläddra i årets programtidning
Se Facebook-event!

OBS! Utomhusbion är gratis så ingen behöver eller kan boka biljett till visningarna. Det är bara att komma och njuta av filmen!

Allt om visningarna

Flimmer leverera biosalongen under stjärnorna till dig

Utomhusbion är för alla

Alla är välkomna på utomhusbion, stora som små! Ingen av filmerna har 15 års gräns och kan därför ses av alla vilket gör utomhusbion till ett perfekt evenemang för hela familjen. Tänk på att inte släppa iväg minderåriga själva på visningarna då filmerna ibland kan sluta sent på kvällen. 

Filmval

Årets filmer har röstats fram genom omröstning på Facebook, av Flimmers styrelse och elever från Kungsgårdsgymnasiet. Resultatet är en skön mix av storslagna Hollywoodfilmer, prisbelönade kvalitetsfilmer från det senaste bioåret och klassiker.  Dessutom satsar Flimmer i år på att visa förfilmer gjorda av filmare från Östergötland.

Entré och lotteri

Flimmer Utomhusbio är gratis att besöka. På plats får du gärna skänka en peng eller köpa lotter, allt går oavkortat till den ideella Filmföreningen Flimmer som gör utomhusbion. I lotteriet kan man vinna fina priser som bio- och konsertbiljetter. Dragningen sker i pausen som är i mitten av filmen.

Samarbeten

Flimmer samarbetar med en rad företag, organisationer och myndigheter för att skapa utomhusbion. Vi jobbar ständigt med att förbättra visningstekniken och servicen på plats. Tillsammans med polisen och kommunstödda föreningen Back Up ser vi till att utomhusbion är ett trevligt och säkert evenemang att besöka.

Försäljning och förtäring

På utomhusbion säljs dryck, godis och snacks. Köp gärna något så stödjer du Filmföreningen Flimmer. Du får såklart även ta med egen picknickkorg. Tänk på att respektera andra när det gäller t.ex. rökning och mobiltelefoner. Släng gärna skräp i papperskorgarna på området. 

Visningstid

Filmerna börjar efter solens nedgång och därför är starttiderna vid varje film ungefärliga. Kom gärna i god tid och ta en plats eftersom det ibland kan vara flera hundra personer på en visning. Mitt i filmvisningen är det en paus på ca 5-10 minuter för toalettbesök och lottdragning. 

Väder

Ett tips är att ha varma kläder med sig på visningarna då det kan bli kallt när solen går ner. Även myggstift kan vara bra att ha. Flimmer kör filmen även om det regnar så kom då med paraply och regnrock. 

Toalett

Toalett finns på området, och är upplåst under utomhusbiokvällarna.

Vi hoppas att ni ska få en fantastisk filmupplevelse i sommarnatten!

Sponsorer

Filmföreningen Flimmer erbjuder företag och organisationer att förknippas med ett starkt varumärke i Norrköping och Östergötlands kulturella sfär. Genom att sponsra  Norrköping Filmfestival och utomhusbion stödjer du ett rikt kulturliv, inte bara i Norrköping utan även i regionen. Utomhusbion stärker inte bara Östergötlands kulturella utbud utan bidrar även till att göra Östergötland till en konkurrenskraftig region att leva och verka i.

Utöver exponeringen och synligheten under Norrköping Filmfestival och utomhusbion i Norrköping, erbjuder vi även aktiviteter i form av filmvisningar, biljettpaket med mera. Inför varje festival bjuds sponsorer och samarbetspartners in till en speciell kväll med förhandsvisning av en stor biofilm och mingel i skön atmosfär. Norrköping Filmfestival och utomhusbion i Norrköping har båda en bred och trogen publik eftersom film är något som berör och tilltalar de flesta människor.

Läs mer om vårt exponeringserbjudande

Mer information kommer inom kort. 

© Copyright 2018, Filmföreningen Flimmer