Tillbaka

Minifestival

Arbis Bar & Salonger | 24 & 25 augusti

FULLSPÄCKAD FILMFESTIVAL
Japanska kortfilmer, östgötska filmtalanger, fängslande hemligheter och tre långfilmer.
20-årsjubilerande Norrköping Filmfestival erbjuder det mesta under helgens festival - och allt är gratis.

På fredag 24 augusti är det dags för invigning. Det hela startar klockan 18 och platsen är Arbis Bar & Salonger. Då gästas festivalen av en representant för Short Shorts Film Festival och premiärpubliken får se sedan fyra spelfilmer i kortformat, ett urval från de senaste tre årens program i Tokyo.

På lördagen firas det utomhus, vid Arbis terrass. Det späckade dagsschemat som är 12 timmar långt drar i gång klockan 12, för att sedan avslutas vid midnatt. Och det är inte bara film som erbjuds. Lockbeten finns i form av en lunchquiz, besök av både lokala filmtalanger som vann kortfilmstävlingen Guldsvanen 2017 och av Melker Becker - känd från tv - som visar det fjärde avsnittet av sina Svenska hemligheter, som handlar om Norrköpingsfängelset - lokalt så det föreslår.
Festivalbesökare kan också fynda på en fem timmar lång loppis där det går att köpa, sälja och byta sånt som sneakers och skivor, eller varför inte filmer?

Fredagen 24/8 - Start kl 18.00 (Inomhus, Arbis Bar & Salonger, Bredgatan 54 Norrköping)
Lördag 25/8 - Start kl 12.00 (Utomhus, Arbis Bar & Salonger, Bredgatan 54 Norrköping)

Värd: Flimmer

Vi smygstartar Norrköping Filmfestivals 20-års jubileum genom att bjuda på en heldag späckad av festligheter! Det blir celebert besök från Asiens största kortfilmsfestival - Short Shorts, som firar 20 år genom att bjuda på kortfilmspaket, i anda av Japan och Sveriges 150 års-jubileum! 

Under dagen

Under dagen kan du fynda på street loppis och njuta av mat och dryck på Arbis uteservering. Crazy Pictures firar 10 år genom att visa upp tre favoriter från “Poesi för fiskar”. Melker Becker visar ett avsnitt om fängelser ur serien Svenska Hemligheter. Får du inte nog av festligheterna kan du fortsätta kvällen på Flimmer-Festen. Kom och fira med oss!

Plats

Bredgatan 54, Norrköping

© Copyright 2019, Filmföreningen Flimmer