Tillbaka

Cry-Baby

Hallarna | 16 juli, kl. 22.00

  • Regi: John Waters, USA 1989
  • Speltid: 87 min
  • Åldersgräns: Från 11 år
  • Skådespelare: Johnny Deep, Amy Locane & Susan Tyrrell

Johnny Depp spelar huvudrollen i John Waters anarkistiska och omåttliga musikal om ungdomsbrottslingar. Wade ‘Cry-Baby’ Walker är den snyggaste och tuffaste värstingen i skolan. Hans förmåga att gråta en enda perfekt tår driver tjejerna tokiga, och särskilt Allison Vernon-Williams. Den vackra överklassflickan dras obönhörligt in i Cry-Babys rebelliska gäng och börjar entusiastiskt insupa de onda vibbarna från rockabilly och snabba bilar. År 1954 skildras färgstarkt och fartfyllt med läckert absurda och medryckande musikalnummer och en rollbesättning bestående av bland andra Polly Bergen, Susan Tyrrell, Ricki Lake och Traci Lords, som samtliga är i toppform!

Värd: Hallarna

Hallarna är stans kreativa nav med hundratals evenemang varje år. Allt från musikfestivaler till teater där världskända band stångas med lokala experiment.

Motivering

Filmen är en kultklassiker med massor av skön 50-tals musik. Den passar särskilt bra i Hallarna med sin smått vrickade atmosfär, och John Waters är förstås en favorit.

Vad händer innan

Vi öppnar kl 16.00 för en helkväll på Hallarnas innergård. Trottoarbaren håller öppet, Dynamos servering också. Klubb Republik fixar musiken, konstutställning och mycket mer vid vårt hangout.

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer