Tillbaka

Grease

Saliga Munken | 28 juli, kl. 22.00

  • Regi: Randal Kleiser, USA 1978
  • Speltid: 105 min
  • Åldersgräns: Från 7 år
  • Skådespelare: John Travolta & Olivia Newton-John

Tonåringarna Danny (John Travolta) och Sandy (Olivia Newton-John) tillbringar sitt sommarlov med att bli kära. Väl tillbaka på Rydell High. Kliver Danny tillbaks till sitt gamla gäng de tuffa T-Birds där Sandra ses som lite för tråkig och oskuldsfull. Hur ska de hitta tillbaks till varandra? John Travolta säkrade sin ställning som århundradets mest mångsidiga och fängslande skådespelare i denna filmatisering av den framgångsrika musikalen Grease. Sångerskan Olivia Newton-John gjorde amerikansk filmdebut som Sandy, Travoltas naiva förälskelse. Den imponerande listan över birollsinnehavare är fylld av kända namn i denna musikal om det fantastiska 50-talet. Grease är inte bara en nostalagisk tillbakablick på ett mer okomplicerat årtionde - det är också en kraftfull och spännande musikalisk hyllning till rockens era.

Värd: Saliga Munken

Att förena Munken och Utomhusbio kändes som ett naturligt steg för att höja stämningen i Norrköping sommaren.

Motivering

Sing Along! Vi tyckte det skulle vara en kul grej om alla som älskar att sjunga med lyfte taket på Munken och skapade en ny kul grej i Norrköping.

Vad händer innan

Under båda dagarna kommer det spelas skön musik och finnas filmerbjudande från Munken att knapra på. Bara att ta med sin brassestol eller liknade och slå sig ned. Start 18:00.

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer