Tillbaka

Team America: World Police

Saliga Munken | 29 juli, kl. 22.00

  • Regi: Trey Parker & Matt Stone, USA 2004
  • Speltid: 98 min
  • Åldersgräns: Från 11 år
  • Skådespelare: Trey Parker, Matt Stone & Kirsten Miller

När den internationella polisstyrkan, Team America, får veta att en maktgalen diktator säljer massförstörelsevapen till terrorister, tar de genast på sig uppdraget att rädda världen. Teamet vill infiltrera ett terroristnätverk och rekryterar den populära Broadwaystjärnan, Gary Johnson, för undercoverjobbet. Till en början känner sig Gary tveksam till att ge upp sin lovande karriär, men förstår snart att hans skådespelartalang behövs för ett mer ärofyllt uppdrag. Med hjälp av teamets ledare, Spottiswoode, och några av de andra medlemmarna, Chris, Sarah, Lisa och Joe, gömmer sig Gary i vapenhandlarnas tillhåll. Här får han veta att terroristernas framfart är mycket värre än man fruktat, vilket kräver krafttag. Från pyramiderna i Kairo, via Panamakanalen, till den korrupte Kim Jong Ils palats, flänger Team America kors och tvärs i ett desperat försök att rädda världen från undergång.

Värd: Saliga Munken

Att förena Munken och Utomhusbio kändes som ett naturligt steg för att höja stämningen i Norrköping sommaren.

Motivering

En riktig höjdare i galenskap! Skaparna av South Park klev in och gjorde en syrlig och satirisk dockfilm i långfilmsformat. Lika aktuell då som nu. It’s a must see!

Vad händer innan

Under båda dagarna kommer det spelas skön musik och finnas filmerbjudande från Munken att knapra på. Bara att ta med sin brassestol eller liknade och slå sig ned. Start 18:00

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer