Tillbaka

Moonrise Kingdom

Norrköpings Konstmuseeum | 10 augusti, kl. 22.00

  • Regi: Wes Anderson, USA 2012
  • Speltid: 94 min
  • Åldersgräns: Från 11 år
  • Skådespelare: Bruce Willis, Edward Norton & Tilda Swinton

Moonrise Kingdom utspelar sig under ett scoutläger sommarlovet 1965. Två unga turturduvor har träffats ett år tidigare och ingått en hemlig pakt: den här sommaren ska de ska rymma och bosätta sig i vildmarken. I rollerna syns Bruce Willis som den lokala sheriffen, Edward Norton som scoutledare, Frances McDormand och Bill Murray som den unga flickans föräldrar liksom Tilda Swinton och Jason Schwartzman. Det brådmogna unga paret spelas av Jared Gilman och Kara Hayward. Mats Bråstedt Expressen, ger fyra getingar och säger att ”Wes Andersons universum är som en dockskåpsvärld. Människor och ting placeras i de olika rummen och den lilla ytan får sedan utgöra spegeln mot en större tillvaro utanför. Det har aldrig varit tydligare än i Moonrise kingdom, där inledningen är som att ta del av ett ytterst detaljrikt minikosmos.

Värd: Konstmuseet

Norrköpings Konstmuseum har en av Sveriges främsta samlingar inom modernism och samtidskonst. I sommar visas utställningen Luftslottet (13/2-28/8).

Motivering

En romantisk och underfundig film om unga människor som själva tar kommandot passar våra pågående och kommande utställningar om kreativitet och DIY.

Vad händer innan

19:00 uppträder Blauba Danskollektiv och ger därefter en workshop, tema om drömmar och illusioner. Konstmuseet är öppet 12:00-21:00.

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer