Tillbaka

Fucking Åmål

Parkeringshuset Ankaret | 16 augusti, kl. 22.00

  • Regi: Lukas Moodysson, Sverige 1998
  • Speltid: 86 min
  • Åldersgräns: Från 11 år
  • Skådespelare: Alexandra Dahlström. Rebecca Liljeberg, Erica Carlson & Mathias Rust

Fucking Åmål handlar om några ungdomar i småstaden Åmål. Elin, som har hånglat med ungefär 70 000 killar och som tycker att allting är tråkigt och som längtar efter att något skall hända och Elins storasyster Jessica som tycker att Elin bara är omogen - själv är hon tillsammans med Markus som tycker att han är tuffast i hela Åmål och Markus kompis Johan som är kär i Elin - men Elin tycker Johan är töntig eftersom han kör moped trots att han går på gymnasiet och så Agnes som är ensammast i hela världen och som älskar en viss person så mycket att hjärtat nästan går sönder! Om man inte har sett filmen Fucking Åmål är det hög tid. Den är medryckande och lyckas fånga det sköra, det osäkra och mellanmänskliga på ett fantastiskt sätt.

Värd: Nkpg Pride

Föreningen drivs av eldsjälar och deras aktiviteter ska vara frizoner från homofobi, bifobi, transfobi, sexism, rasism, ableism etc. för människor av människor.

Motivering

Kärlek. Begär. Tonår. Motstånd. Frihet. Agnes och Elin. Den ena är ensam, den andra är populär. Agnes är förälskad i Elin. De bor i Åmål.

Vad händer innan

Wetland spelar pop, skapar en rymd, ett djup, en doft av mossa, ett eko. Med toner om längtan och livet förbereds vi inför filmen.

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer