Tillbaka

Den unge Zlatan

Sydvallen i Hageby | 30 augusti, kl. 22.00

  • Regi: Fredrik Gertten & Magnus Gertten, Sverige 2016
  • Speltid: 99 min
  • Åldersgräns: Från 7 år
  • Medverkande: Zlatan Ibrahimovic

Fredrik och Magnus Gerttens kommande Zlatan-dokumentär är berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev “Ibra” med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen. Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Historien om Rosengårdsgrabben är en framgångssaga utan motstycke i svensk idrottshistoria. Men resan från Malmö till världens strålkastarljus var allt annat än spikrak. Här får vi följa Ibrahimovic från tiden som uppkäftig begåvning i Malmö FF, via åren i Ajax, tills han värvades till Juventus och slog igenom på den absolut största fotbollsscenen.

Värd: Hageby IF

Hageby IF är en förening från södra Norrköping med många års erfarenhet av bl.a. ishockey och basket. Idag fokuserar vi dock enbart på fotboll.

Motivering

Hageby IF är en mångkulturell mötesplats. Vår roll i ungdomars liv är att skapa trygghet och ge alla en chans att utvecklas vilket känns som ett naturligt val av film

Vad händer innan

Mingel och fotografering innan visning. I år fyller föreningen 55 år och vi ser gärna att så många “Hagebyiter” dyker upp då vi tänker ta jubileumsbild. Varmt välkomna till Sydvallen!

© Copyright 2017, Filmföreningen Flimmer